Viasat Nature Polsat

O Dominicu Monaganu

Nazad
U svojoj glumačkoj karijeri, Dominic Monagan pokazao je neverovatnu prilagodljivost. Glumio je Merijadoka „Merija“ Brandibuka, u trilogiji „Gospodar prstenova“, Čarlija Pejsa u seriji „Izgubljeni“…

Monagan je započeo rad na seriji „Divlje stvari“ 2012. godine. U pitanju je putopisna serija, u kojoj ovaj ljubitelj životinja putuje po celom svetu, u potrazi za najegzotičnijim, najneobičnijim i najopasnijim stvorenjima na planeti. Monagan, koji je ujedno i izvršni producent serije, vodi gledaoce na neverovatna mesta, kao što su tropske šume Brazila, okeani Mozambika, bogati ekosistemi Madagaskara, sve vreme dolazeći u dodir sa najneobičnijim stvorenjima. Na ovim putovanjima upoznaje se sa živahnim lokalnim stanovništvom, ekscentričnim ekspertima i najrazličitijim životinjskim vrstama koje žive na najčudnijim i najdivljim mestima na Zemlji. On otkriva i potpuno novu vrstu pauka, koji dobija ime po njemu – pauk Monagan (ili Ctenus monaghani).

Serija Divlje stvari počela je da se emituje 2012. godine, u Velikoj Britaniji, a od 2013. godine, prikazuje se i u SAD-u i Kanadi. Serija je nominovana za nagradu Critics’ Choice Awards, kao i za nagradu Primetime Creative Arts Emmy Awards, u kategoriji „Izvrstan nestrukturisani rijaliti program“.

Monagan je pohađao Aquinas koledž u Velikoj Britaniji, na kome je studirao englesku književnost, glumu i geografiju. Trenutno živi u Los Anđelesu.

Ulaz
Otkrijte svet Dominica Monagana - pomozite mu da pronađe divlje životinje.
Krstarite tako što ćete kliknuti na strelice na navigaciji ili
uz pomoć tastature